'

= ( 3 )

håbet om at komme til at gå

” Jeg håber da, jeg kommer til at gå en dag, derfor træner jeg på min “cykel” ! Sådan siger Jørgen Nørgaard i foredraget ” Far, du skal på plejehjem”. Eller rettere sådan siger han, i den radiofeature, jeg  har lavet og som jeg nu har lavet om til en multimediefortælling med stills og radio, som jeg skal turnere rundt om i landet med. Det betyder, at NosyKat også kan skrive foredragsvirksomhed på rækken af ydelser firmaet tilbyder.

De første bookninger tikker ind.  Jeg optræder på Sosu-skolen i Slagelse over for 50 studerende og det giver sinndsygt meget menig at spille radioudsendlesen for dem. Jeg tænker, at der nok ikke er mange af de kommende sosu-assistenter, der er vant til hverken at høre P1 eller 30 minutters taleradio. Men de lytter og bliver grebet om hjertet. Flere må lige pudse næsen, ser jeg.

Med foredragene håber jeg, at kunne være med til at præge sygeplejerskestuderende, sosu-elever og andre i sundheds/social sektoren og huske dem på, at folk der kommer på plejehjem kan være traumatiserede og i sorg. Det er ikke bare fysikken, der skal plejes men også sjælen ! Og til de ældre, der vil høre mig, siger jeg: ” få nu en ordning med naboen, så du ikke kommer til at ligge hjælpeløs i dit hjem i måske mange dage, som min far gjorde!

Jeg glæder mig til at komme ud i HELE landet med foredraget ” Far du skal på plejehjem”. Det meningsløse får pludselig en mening. Nogle lærer forhåbentlig noget af det her. Min far skal ikke have ligget på det kolde badeværelsesgulv forgæves, hvis man kan bruge det udtryk.