'

Foredrag

Foredraget “Far, du skal på plejehjem” er det sidste skud på stammen over ydelser, som NosyKat tilbyder. Foredraget er særligt interessant for alle, der har med ældre at gøre og derfor velegnet i undervisningsbrug på sosu-skoler, sygeplejeskoler m.fl.  Men også seniorer og alle med forældre oppe i årene kan få stof til eftertanke med sig hjem.

Det en stærk og gribende historie, der tager udgangspunkt i den radiofeature journalist og ejer af NosyKat, Anna Katrin Nørgaard, har produceret for DR, om hendes far der kom på plejehjem, efter at have ligget knap 4 døgn på sit badeværelsesgulv ramt af en hjerneblødning.

 

 

IMG_2074

Foredraget starter med, at vi sammen hører den 30 min lange pris-indstillede radiofeature, og derefter fortæller Anna Katrin Nørgaard om livet som pårørende, og viser billeder fra hele forløbet med sin far, Jørgen Nørgaard.  Vi hører om hans ubamhjertige “rejse” fra at være en frisk 80- årig, der kunne klare alt selv i sit store hus i Jylland, til at skulle flytte på plejehjem på Sjælland i en egn, hvor døtrene bor, men hvor Jørgen ikke kender en sjæl.

Lyt til klip her:


Læs anmeldelse af  radiofeaturen : “ Far du skal på plejehjem”:

kristeligt dagblad

Om foredraget “ Far, du skal på plejehjem” :

 Det er en fortælling fra den virkelige verden og deltagerne lyttede med stor opmærksomhed. Anna Katrin formåede at skabe en tryg atmosfære blandt tilhørerne, såledeles der efterfølgende kunne, drøftes skyldfølelsen, frustrationer som pårørende og stilles spørgsmål om det svære emne. Deltagerne vil kunne gå hjem med konkrete ideer til at få taget hul på de svære samtaler med deres nærmeste og hvordan man kan hjælpe hinanden igennem svære beslutninger. Deltagerne fik en stærk oplevelse med hudløs ærlig fortælling og stof til meget eftertanke. Dette foredrag bør vil alle høre, plejepersonale, seniorer og pårørende.

Jette Højgaard Hansen, arrangør, Pensionisthøjskolen i Hedensted Kommune 

 

Foredraget tager udgangspunkt i det personlige, og Anna Katrin er undervejs meget ærlig i forhold til glæder, udfordringer og konflikter, der opstår når ens far fra det ene øjeblik til det andet ikke længere kan klare sig selv. Hun fokuserer på problematikker, som alle enten har prøvet eller frygter at komme til at stå i. Vi kan varmt anbefale foredraget både til seniorer, men også til pårørende og plejepersonale.

Mette Grønnegaard, forstander, Seniorhøjskolen Marielyst

     

Dit oplæg var meget relevant for vores elever her på social og sundhedsskolen i Odense. Det at høre en pårørendes  fortælling fra det virkelige liv, om hvordan det er at flytte sin far på plejehjem, giver stof til eftertanke og refleksion. Du gjorde det meget ærligt, åbent og intenst. Det fungerede super godt med at høre radioprogrammet og bagefter få sat flere ord og billeder på. Din måde at tænke i muligheder var så inspirerende, jeg tænker at mange kunne have gavn af at høre hvordan der stadig kan komme meningsfulde aktiviteter ind i en plejehjemsbeboers liv. 

          Dorthe Brix -underviser, Sosu-skolen Odense.

 

Foredraget er meget vedkommende for alle faggrupper, der er i kontakt med mennesker der rammes af    sygdom. Det sætter fokus på mennesket og familien bag sygdommen og illustrerer at empati, respekt og anerkendelse af borgerens og de pårørendes perspektiv er centrale værdier i rehabiliteringsprocessen.

          Liselotte Jensen, Lektor ved Fysioterapeutuddannelsen, ucsj